DA LI STE SPREMNI DA OSETITE RITAM AFRIKE UZ KIZOMBU?

Upis je stalan!

KLIK ZA UPIS!

Termini održavanja časova salse:

PLESOVI:

Ponedeljak

Utorak

Sreda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedelja

Lokacija: Studentski dom "Karaburma", Mije Kovačevića 7b.

19h

19h

Kizomba je jedan od najpopularnijih muzičkih pravaca i plesova poreklom iz Angole. Ovaj vid muzike sa, uglavnom, romatičnim prizvukom meša se sa afričkim ritmom i najčešće peva na portugalskom.

Prepoznatljiv stil kizombe je označen sporim, intenzivnim, neki put malo čvršćim, ali prilično senzualnim ritmom.

Smatra se da svoje korene kizomba nalazi u sembi (prethodniku sambe) mešajući se sa ostalim ritmovima, prvenstveno sa zukom (zouk) sa Kariba. U nekim sredinama je poznata i pod nazivom „tango iz Angole“ jer pojedini koraci i pokreti podsećaju na neke pokrete iz argentinskog tanga.

To je prvenstveno ples u paru, odvija se sporo i u kontinuitetu, i ne previše prisno, zavisno od senzibiliteta. U sebi sadrži elemente tanga, nalikuje bachati i merengeu. S obzirom da je ritam jasan i ne previše brz možete na isti igrati i druge plesove.

Ovaj ples je dosta popularan među “belim ljudima” koji u rastućem broju posećuju kizomba klubove, a zbog svoje „društvenosti“ vrlo brzo je prihvaćena i u brojnim salsa klubovima.

Najpoznatiji kizomba muzičar je Bonga, rodom iz Angole, koji je u mnogome potpomogao popularizaciju kizomba stila u Angoli i Portugaliji tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Godine 2005. izdata je Nha África – Paixao kompilacija, koja predstavlja vrlo uspešnu kolekciju romantičnih pesama iz Angole i Cape Verde-a.

Kizomba se kod nas pojavila pre dve godine i postaje sve popularnija. Sve je više plesača i postaje nezaobilazan ples na plesnim večerima i salsa zurkama.

NAŠE FOTOGRAFIJE KIZOMBE – POGLEDAJTE OVDE

POGLEDAJTE VIDEO ZAPISE KIZOMBA PLESA:

(Izbor video zapisa možete izvršiti klikom na neki od ponuđenih u okviru tastera PLEJLISTA u gornjem levom uglu.)

 

KONTAKT I LOKACIJA:

  • BROJ TELEFONA: 064/153-40-81 i 011/6695-342
  • EMAIL ADRESA: armydance@plesnaskola.rs
  • ADRESE:
    • Mije Kovačevića 7b (u studentskom domu Karaburma, kod hale Pionir);
    • Gramsijeva 5a (fitnes studio D&D), Zemun;