DA LI ŽELITE DA BUDETE DEO ATRAKTIVNOG DISCO PLESA?

Upis je stalan!

KLIK ZA UPIS!

Termini održavanja časova standardnih i latino plesova:

PLESOVI:

Ponedeljak

Utorak

Sreda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedelja

Lokacija: Studentski dom "Karaburma", Mije Kovačevića 7b.

19h

19h

Lokacija: Resavska 28, Beograd.

21h

21h

Pojavom i razvojem popularne džez muzike, zatim rock and rolla i na kraju disko muzike pojavio se i niz plesnih koraka koji se igrao na te muzičke ritmove.

Dvadesetih godina je bio popularan carslton i simi, četrdesetih je to bio lindy hop (preteca dzajva), šezdesetih twist i drugi koraci. Zajednički naziv za sve ove korake je bio swing. Sedamdesetih godina pojavila se disko muzika. Popularnost joj je rasla, a nastajali su i novi plesni koraci. Setite se filma „Groznica subotnje večeri“ sa Džon Travoltom.

Kod nas se sve do sredine devedesetih u plesnim školama učio akrobatski rokenrol, bila su i takmičenja, a sada se to skoro ugasilo. Pre toga se igrao bugi vugi, twist, amerikan swing, carlston itd…

Disco ples odlikuje veoma jednostavan trokorak gde igrate prva dva koraka u mestu, a treći korak nazad. Muskarac kreće levom nogom, a žena desnom. Treći korak nazad je ključni jer se ne prenosi težina na tu nogu (kod muskarca levu a kod zene desnu) već se istom samo dotakne pod prednjim delom stopala kako bi se tom nogom nastavio opet korak 1. Brojanje bi bilo 1 – 2 – nazad ili u mestu – u mestu – nazad. Ovaj korak omogućava da igrate na puno ritmova, od sporih do veoma brzih, i da ga kombinujete sa drugim koracima (foxtrotom, bluzom, salsom, merengeom).

Takođe, disco ples omogućava veoma atraktivne i brze okrete, spinove, za devojke. Muškarac treba da nauči dobro vođenje i figure, a devojka osnovni korak i okrete. Devojke ovaj ples bukvalno mogu naučiti i odigrati za jedan čas ili manje, naravno, sa muškarcem koji ga zna. Često se u školama plesa uči kao prvi latino ples zbog svoje jednostavnosti.

Ima dva dominantna naziva danas DISCO HUSTLE ili DISCOFOX. Postoje varijacije u izvođenju u zavisno od mesta gde se razvijao, latino hustle, amerkan hustle itd..

Dosta je uticao i na razvoj, odnosno uobličavanje, osnovnog koraka salse koji je takođe trokorak. Disco ples spada u grupu latino plesova, ali ne kao takmičarski (sportski) već kao društveni ples. Na plesnim večerima je veoma zastupljen i omiljen jer prati nove muzičke trendove. Skoro sve figure u ovom plesu možete igrati i u salsi.

POGLEDAJTE VIDEO ZAPISE DISCO PLESA:

(Izbor video zapisa možete izvršiti klikom na neki od ponuđenih u okviru tastera PLEJLISTA u gornjem levom uglu.)

 

KONTAKT I LOKACIJA:

  • BROJ TELEFONA: 064/153-40-81 i 011/6695-342
  • EMAIL ADRESA: armydance@plesnaskola.rs
  • ADRESE:
    • Mije Kovačevića 7b (u studentskom domu Karaburma, kod hale Pionir);
    • Gramsijeva 5a (fitnes studio D&D), Zemun;